ÁTALAKÍTÁS, BŐVÍTÉS

 

Tapolca

Tervezés ideje: 2011

 

Építész: Horváth András

 

Tervező: Horváth és Patartics Építész Iroda

 

Építész munkatárs: Ozsvárt András
Építészeti szakipar: Perényi László
Statika: ifj. Hübner Mátyás
Épületgépészet: Jeszták Urszula
Orvostechnológia: Bondor Gabriella
Villamos tervező: Kellényi István, Hómann Zoltán
Közművek: Szabó Dezső
Tűzvédelem: Balázs László

 

A Pannon Reprodukciós Intézet Kft. Tapolcai Intézetének épülete egy szabadonálló beépítésű belvárosi telken áll. Az épületbővítés célja alapvetően új, komfortos pihenőszobák kialakítása volt.

 

A meglévő épület környezete, bejáratai, kerítései rendezettek. A szükséges bővítésre az épülettől délre eső nagyméretű előkertet használtuk fel. A bővítményt egyszintes, lapostetős, tömbszerű tömegként csatolva alakítottuk ki. A nyílások határozott kivágásokban, előtetőt képezve jelennek meg, az bővítmény „tömör” jellegét megtartva. Felületképzése törtfehér szálcement lapokból áll, színe a meglévő épülettől tónusában eltér. Így a meglévő épület tömegét és domináns jellegét nem bántva egy semleges, de határozott, a meglévő épületből „kihúzott” kubus jelenik meg. Az új és régi épületrészek csatlakozásánál a megfelelő természetes szellőzés és bevilágítás megtartása érdekében kisebb belső udvart alakítottunk ki.

 

A meglévő épület keleti végében lévő szűkös pihenőszoba helyett 4db új pihenőszoba készül, melyek egy új közlekedőn keresztül, illetve a laborok felől közelíthetőek meg. A meglévő épületben így felszabaduló helyen a laborok és a kezelő megfelelő alapterületű és kapcsolódású terei kerülnek kialakításra. A bővítményben ezen túl helyet kaptak kisebb raktárak, mosogató (átadóablakkal az aszeptikus kezelőbe) és vérvételi és szociális helyiség. Az igazgatói szobából nyílóan tárgyaló kerül kialakításra.

02,  

 

 

01,