Pécs, Zsolnay Vilmos út (Előd u. sarok)

Tervezés, megvalósulás: 2009-2010

 

Építész, belsőépítész: Patartics Zorán

Építész munkatársak: Kádár György, Bregó Krisztián, Lakatos Krisztina, Ozsvárt András
YAMAHA részéről építész konzulens: Paládi-Kovács Ádám
Szerkezet tervező munkatárs (szigetelések, lapostetők, hőtechnika): Perényi László
Tűzvédelmi munkarész: Vágvölgyi László
Statika: Dr Meskóné Békefi Diána
Gépészet: Jeszták Urszula
Víz-csatorna közművek: Dittrich Ernő
Villamos terv: Vetusinszki Péter
Akusztikus és zajvédelmi környezetvédelmi munkarész: Wittner Kálmán
Környezetvédelmi munkarész – egyéb fejezetek: Jeszták Urszula
Homlokzati animáció – ötlet: Patartics Zorán
Homlokzati animáció – előzetes verzió: Belevski Darko

 

Tervező cég: Horváth és Patartics Építész Iroda Kft.

 

Építtető: Red Baron Hungary Kft.

Kivitelező: Porta Barbakán Kft.

 


 

 

Saint-Gobain TRÓFEA 2011

1. díj

 

 
   

Tervei átgondoltak, alaposak, nincs rögtönzés, kapkodás. Minden részlet megoldott, ebből következően a kivitelezőnek nem kell sokat gondolkodni, "csak" végrehajtani a feladatot. Aki csak nagyjából igyekszik azt megoldani, emberére akad benne, mert szigorúan és következetesen ragaszkodik a terveihez. Ha hibázik, korrigál, nem hárít és magyarázkodik, hanem megold. Tisztességes kivitelezőknek, igényes beruházóknak jó szívvel ajánlom.

Csizmadia Ferenc - ingatlanfejlesztő, kivitelező
Porta Barbakán Kft. >>

 


 

Ellentétben például a borászatokkal, az autó- és a motorkereskedések jelentette építészeti kihívások eddig nem jelentek meg markáns módon az építészek érdeklődésének homlokterében. Pedig ezek az épületek nagyon is valóságos feladat elé állítják a szakmát. A bejáratott „autószalonos” megoldások éppen arra nem alkalmasak, amire építik őket, vagyis igényes keretben, és főként hatékonyan kínálni a portékát. Általában az építtető szabta korlátok, illetve ízléspreferenciák nem is teszik lehetővé a probléma átgondolását és megoldását, s a városperemek bizonytalan szövetében a 'kereskedelmi építészet' mostohagyereknek tűnik. Mintha az építésztársadalom (is) lemondana róluk. Nem helyes ez, kiváltképp egy olyan városrészben, amely átalakulóban van, és minősége múlik azon, hogy ezek a kereskedelmi funkciók magukra veszik-e a városkép alakításának terhét. Nem mellékes, hogy az építtetők és az építészek komolyan veszik-e saját magukat, vagyis a rossz beidegződések helyett törekszenek-e a városkép és a beruházás üzleti érdekeinek egyaránt megfelelő építészeti megoldásokra.

 

Ez a ház exponálja a motort és a motorozást. Aki jár erre, pontosan tudja, hogy mit árulnak itt, akkor is, ha nem motorozik. A nyitás évében a beruházó alig költött marketingre, az épület ennek ellenére már abban az évben teljesítette a japán tulajdonosi kör értékesítési elvárásait. Mindezek hátterében nagyon tudatos építészeti megfontolások állnak.

 

A homlokzatra tervezett animáció: 

  ...

 

 

SZERKESZTÉS ALATT...